Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου

  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Αρχική Εκδηλώσεις Εορτή Αγίου Γεωργίου (του Σπόρου)
Εορτή Αγίου Γεωργίου (του Σπόρου) PDF Εκτύπωση E-mail

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ

Εορτή Αγίου Γεωργίου  (του Σπόρου)

 

Με θρησκευτική κατάνυξη, λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια γιόρτασε και φέτος η εκκλησία μας την Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, Πολιούχου και Προστάτη Αγίου του Παραλιμνίου, του Αγίου Γεωργίου του Σπόρου, την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010.

Τη Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2010 τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Σασίμων κ. Γενναδίου (Οικουμενικό Πατριαρχείο), συμπροσευχομένων του Πανιεροτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασιλείου και Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου (Εκκλησία της Ελλάδος). Στο Εσπερινό έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Τύρου και Σιδώνος (Πατριαρχείο Αντιόχειας) και ιερέων της Μητροπόλεως μας.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Πανιερότατος Μητροπολίτης μας κ. Βασίλειος καλωσόρισε τους δύο Αρχιερείς. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σασίμων στο δικό του λόγω ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας για την πρόσκληση και εξήρε την μεγάλη του προσπάθεια διοργανώνοντας την 1η Διεθνή Έκθεση βιβλίου. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο νόημα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου.

 Ακολούθησε λιτάνευση της  εικόνας του Αγίου, Γεωργίου, την οποία υποβάσταζαν Ναυτοπρόσκοποι και Αεροπρόσκοποι, καθώς και τεμαχίων των λειψάνων του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους του Παραλιμνίου.

            Στη λιτανεία προηγούνταν τα εξαπτέρυγα, παιάνιζε η φιλαρμονική του  Δήμου Παραλιμνίου, άγημα του στρατού πλαισίωνε τιμητικά την πομπή, ακολουθούσαν παιδιά του Κατηχητικού του Αγίου Γεωργίου και τέλος Ναυτοπρόσκοποι του 21ου Συστήματος και Αεροπρόσκοποι του 291ου Συστήματος,  συμμετείχαν και υποβοηθούσαν στην τήρηση της τάξης.

            Στον εσπερινό και στη λιτάνευση πήραν μέρος ο Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Βουλευτές της Αμμοχώστου, ο στρατιωτικός διοικητής, ο αστυνομικός διευθυντής, διευθυντές σχολείων, εκπρόσωποι οργανωμένων συνόλων και πλήθος λαού.

                          

              

             

       Την επομένη 3 Νοεμβρίου 2010, ανήμερα της εορτής τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού  κ. Ιγνατίου, οποίος κήρυξε και τον θείο Λόγο.