ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ, ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017

12ε τη βοήθεια του Τριαδικού Θεού και τις πρεσβείες του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου πραγματοποιήθηκε από τις 18 – 25 Αυγούστου 2017 και φέτος, με μεγάλη επιτυχία, η Προσκυνηματική εκδρομή, που οργάνωσε η ενορία μας στην Ισπανία. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής επισκεφθήκαμε τα ακόλουθα:

Ημέρα 1η:

Επίσκεψη στην παραλιακή πόλη Πενίσκολα, την πόλη Βαλένθια, πόλη της Τέχνης και της Επιστήμης, δημιούργημα του περίφημου σύγχρονου αρχιτέκτονα Σαντιάγο Καλατράβα.

Ημέρα 2η:

Επίσκεψη στο παλάθιο Ρεάλ, το Παλάτι των Ισπανών Βασιλιάδων, στο ιστορικό κέντρο της Μαδρίτης και στην Πλατεία Πλάθα Μαγιόρ.

Ημέρα 3η:

Επίσκεψη στο Στάδιο Stantiago Bernabeu, όπου μας έγινε ξενάγηση εντός των χώρων του γηπέδου και στις εγκαταστάσεις της ομάδας Ρεάλ. Ακολούθησε επίσκεψη και ξενάγηση στο Ιστορικό Τολέδο, πρωτεύουσα των Ρωμιών, των Βησιγότθων, των Αράβων, του Βασιλείου της Καστίλης και αργότερα των Ισπανών Βασιλιάδων μέχρι το 1560. Επίσκεψη στον Γοτθικό Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Τολέδο και στην Εκκλησία του Αγίου Θωμά, όπου υπάρχει το αριστουργηματικό έργο του Έλληνα Καλλιτέχνη Δομήνικου Θεοτοκόπουλου ή αλλιώς Ελ Γκρέκο «Η Ταφή του Κόμητος Οργάθ».

Ημέρα 4η:

Επίσκεψη στην πόλη Σαραγόσα, την πόλη του Ισπανικού Έβρου. Επίσκεψη στην πλακόστρωτη Plaza del Pilar και στην τεράστια Εκκλησία Basilica de Nuesta Senora del Pilar.

Ημέρα 5η:

Ξενάγηση στην πόλη της Βαρκελώνης. Επίσκεψη στο Πάρκο Γκουέλ. Επίσκεψη στο παγκόσμιο σύμβολο της Βαρκελώνης, τον Ναό της Αγίας Οικογένειας ‘’Sagrada Familia’’, που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Καταλόνια και τα περίφημα σπίτια του Γκαουντί. Επίσκεψη και ξενάγηση στο γήπεδο της Μπαρτσελόνας, το Camp Nou.

Ημέρα 6η:

Περπάτημα στην πόλη της Βαρκελώνης. Επίσκεψη στην πλατεία La Ramblas , στην παλαιά πόλη της Βαρκελώνης με τα στενά δρομάκια, το Λιμάνι και το ζωολογικό κήπο. Το βράδυ είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το σόου που έγινε στο μαγικό σιντριβάνι της Βαρκελώνης, που βρίσκεται μπροστά από το Palau Nacional στην πλατεία ‘’ΑΡΕΝΑ’’.

Ημέρα 7η:

Τελευταία μας ημέρα στην Ισπανία. Επίσκεψη στο Μοντσεράτ (τα Μετέωρα της Ισπανίας), όπου υπάρχει το Μοναστήρι των Βενεδικτίνων μοναχών. Επίσκεψη στο οινοποιείο Bodegas Las Torres όπου είδαμε την παραγωγή των κρασιών. Τελευταία μας επίσκεψη πριν το αεροδρόμιο, η μαρίνα της Βαρκελώνης και το Ολυμπιακό χωριό.


Εκτύπωση   Email