3η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ - "Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ" - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

12έσα στα πλαίσια της 3ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Κύπρου, που οργανώνει η ιερά Μητρόπολης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου, και πραγματοποιείται από τις 2 – 9 Νοεμβρίου 2014, ο Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου πραγματοποίησε Καλλιτεχνική Εκδήλωση τη Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014, ανήμερα της εορτής του Πολιούχου και Προστάτη Αγίου του Παραλιμνίου, Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Πριν από την Εκδήλωση έγινε ομιλία από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αρκαδίας κ. Βασίλειο (Πατριαρχείο Αντοχείας), με θέμα: ‘’Οι σύγχρονοι Διωγμοί των Χριστιανών’’.

Στη συνέχεια ακολούθησε Καλλιτεχνική Εκδήλωση με τίτλο «Η δύναμη της αγάπης - Αφιέρωμα στην Κυπριακή Δημιουργία». Το πρόγραμμα περιλάμβανε πολυτραγουδησμένα παραδοσιακά τραγούδια (από τους Παραλιμνίτες συνθέτες Μιχάλη Κυρμίτση, Γιώργο Σούττο - Μιντή και Χριστάκη Πιττιρή) για την αγάπη, καθώς επίσης χορούς και αναπαραστάσεις.

Την εκδήλωση οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ανεμόεσσα» του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου με τη συμμετοχή και του μουσικού σχήματος του Μιχάλη Χατζημιχαήλ.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε με αμείωτο ενδιαφέρον την ομιλία και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που ακολούθησε.


Εκτύπωση   Email