ΤΟ ΠΑΝΑΫΡΙΝ Τ'ΑΗ ΓΙΩΡΚΟΥ: ΚΥΠΡΟΣ - ΚΡΗΤΗ ΕΝΑ ΝΗΣΙ, ΧΑΝΤΡΕΣ ΔΥΟ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΜΠΟΛΟΪ, 3 ΜΑΪΟΥ 2015

18τις κατάμεστες από πλήθος κόσμου, «αυλές» του Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 3 Μαΐου 2015, η ετήσια καλλιτεχνική εκδήλωση «Το παναΰριν του Αη Γιωρκού», την οποία διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΝΕΜΟΕΣΣΑ» του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου με θέμα: «Κύπρος – Κρήτη ένα νησί, χάντρες δύο στο ίδιο κομπολόι».

Στην ιδιαίτερα επιτυχημένη αυτή εκδήλωση συμμετείχαν το Μουσικό Σχήμα του Μιχάλη Χατζημιχαήλ, με ερμηνεύτριες τη Βασιλική Χατζηαδάμου και τη Δήμητρα Χατζημιχαήλ, το νεανικό Τμήμα του Πολιτιστικού Εργαστηρίου «Παρά την Λίμνη», καθώς και το Κρητικό Μουσικό Σχήμα «Μινωΐτες».

Το όλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα ενθουσίασε, κατά κοινή ομολογία, όσους παραβρέθηκαν, οι οποίοι χειροκρότησαν θερμά όλους όσους συμμετείχαν. Ιδιαίτερα θερμό ήταν το χειροκρότημα και για τη μοναδική «μαστόρισσα» του παραδοσιακού μας τραγουδιού, την Κυριακού Πελαγία, η οποία ερμήνευσε, για άλλη μια χρονιά, το τραγούδι του Αγίου Γεωργίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας - Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, ο εκπροσωπών τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Θεοδόσης Τσιόλας, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου κ. Θεόδωρος Πυρίλλης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τοπικοί παράγοντες κ.ά.


Εκτύπωση   Email