22ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ 2018

7 Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ανεμόεσσα» του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου, συμμετείχε στο 22ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρπενησίου 2018.

Το Φεστιβάλ με τη συμμετοχή 20 χορωδιών, έλαβε χώρα από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 2 Ιουλίου στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου και στις 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Γενέσιον της Θεοτόκου Καρπενησίου.

Στις 30 Ιουνίου, ημέρα συμμετοχής της δικής μας χορωδίας, πήραν μέρος 6 συνολικά Χορωδίες από Ελλάδα, Κύπρο και Ρουμανία. Την 1η και 2 Ιουλίου πήραν μέρος άλλες 12 χορωδίες, 6 για κάθε μέρα, από Ελλάδα, Βουλγαρία και Ισραήλ. Το Φεστιβάλ έκλεισε στις 3 Ιουλίου, με Θρησκευτική Συναυλία στην οποία έλαβαν μέρος 2 χορωδίες από Βουλγαρία και Ρουμανία.

Μια πολύ διαφορετική εμπειρία για τα μέλη της χορωδίας μας, που παρόλα τα λίγα χρόνια ζωής της, μπόρεσε να σταθεί αντάξια των άλλων υπολοίπων χορωδιών. Η μαέστρος μας κ. Σωτηρούλα Παπαμιχαήλ Λοΐζου, ο πιανίστας μας Δημήτρης Πασχάλη και όλες οι χορωδοί, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και πήραν το θερμό χειροκρότημα και τα συγχαρητήρια του κοινού.

Η χορωδία μας έλαβε μέρος και στην παρέλαση όλων των χορωδιών την Κυριακή 1η Ιουλίου, υπό τους ήχους της της Φιλαρμονικής Καρπενησίου, όπου κατέληξε στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου. Τραγούδησαν όλες οι χορωδίες a Capella από ένα παραδοσιακό τραγούδι. Η χορωδία μας, η μόνη χορωδία από την Κύπρο, έδωσε το κυπριακό παραδοσιακό άρωμα τόσο με το τραγούδι όσο και με την παραδοσιακή στολή μας, αφού κάποια μέλη μας φορούσαν κυπριακές στολές!

Στη συνέχεια της ίδιας μέρας η χορωδία μας έλαβε μέρος και στην Ανοιχτή Συναυλία, στο River Art Café, ένας υπέροχος καταπράσινος τόπος στην εξοχή. Τραγούδησαν εκεί 3 χορωδίες. Η καλλιτέχνης, ζωγράφος στην οποία άνηκε ο χώρος εκεί, ζωγράφιζε εμπνευσμένη από τα τραγούδια της κάθε χορωδίας έναν πίνακα τον οποίο μετά και χάρισε στην κάθε χορωδία.  

Πραγματικά ένας υπέροχος τόπος το Καρπενήσι και σε συνδυασμό με τον εξαιρετικό προγραμματισμό και την τέλεια διοργάνωση του φεστιβάλ άφησε την χορωδία μας κατενθουσιασμένη!


Εκτύπωση   Email