Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ

12ε θρησκευτική κατάνυξη και μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα τελέσθηκε και εφέτος το απόγευμα της Κυριακής 22 Απριλίου 2018 ο πανηγυρικός Εσπερινός της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην καρδιά της πόλεως του Παραλιμνίου. Της εσπερινής ακολουθίας χοροστάτησε ο επιχώριος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, πλαισιούμενος από τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αυγουστίνο Κκαρά, τους εφημερίους του ναού και των όμορων ενοριών του Αγίου Δημητρίου και Αγίας Βαρβάρας και διακόνους της Μητροπόλεως.

Δεκάδες πιστοί από ολόκληρη την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου κατέκλυσαν τον ιερό ναό αλλά και τον προαύλιο χώρο για να τιμήσουν να τιμήσουν την μνήμη του πολιούχου και προστάτη Αγίου του Παραλιμνίου και να αποθέσουν στο τεμάχιο του ιερού του λειψάνου τα φορτία των προβλημάτων της ζωής.
Παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Παραλιμνίου κ. Θεόδωρος Πυρίλλης, ο πρώην Υπουργός Υγείας Τάκης Πελεκάνος, ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου οι Βουλευτές Αμμοχώστου κ. Κυριάκος Χ΄Γιάννης, Γεώργιος .Κάρουλας, ο κ .Ονούφριος Κουλλάς, ο Στρατιωτικός Διοικητής της 7ΗΣ Ταξιαρχίας κ. Άγγελος Σαββόπουλος με τον Υποδιοικητή και το Επιτελείο του, ο Αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής Αμμοχώστου κ. Γεώργιος Οικονόμου.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γεωργίου και στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως, με τη συνοδεία της φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Παραλιμνίου και Άγημα του Στρατού απέδωσε τιμές.
Την εικόνα του Αγίου έφεραν τιμητικά Πρόσκοποι των Προσκοπικών Συστημάτων Παραλιμνίου.

Μετά το πέρας ο κ. Κυριάκος Λοϊζίδης απήγγειλε το παραδοσιακό τραγούδι του Αη Γιώρκη.

 

7 εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στις 23 Απριλίου 2018 είναι για το Παραλίμνι μας η κορυφαία θρησκευτική γιορτή όπου τιμάται ο πολιούχος και προστάτης της πόλης μας.

Το όνομα του μεγαλομάρτυρα Γεωργίου του Τροπαιοφόρου βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες μορφές της εκκλησίας μας, η στάση ζωής του οποίου και τα μαρτύρια του αποτελούν μοναδικό παράδειγμα πίστης στον Θεό υπομένοντας φρικτά βασανιστήρια μέχρι η ψυχή του να πετάξει στις αγκαλιές των αγγέλων.

Στολισμένη η εκκλησία του Παραλιμνίου μας δέχθηκε εκατοντάδες πιστούς τόσο ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου όπου τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας - Αμμοχώστου κ.κ Βασίλειος συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως μας, Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνο Κκαρά και τους Ιερείς των ενοριών του Παραλιμνίου και του Διακόνους της Μητροπόλεως μας.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε η Λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου στο Προαύλιο του Ναού όπου Στρατιώτες βάσταζαν την εικόνα και οι πιστοί περνούσαν κάτω από την εικόνα για να ευλογηθούν.

Χρόνια πολλά σε όσους και όσες γιορτάζουν και η χάρη του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου να μας προστατεύει…


Εκτύπωση   Email