ΑΝΑΚΟΜΙΔΗ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019

12ε ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη σεπτή ανακομιδή των Ιετών Λειψάνων του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας - Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, χοροστατούντος του Πανιεροτάτου Μητροπολίτου Κυρηνείας κ. Χρυστοστόμου και τη συμμετοχή πολλών κληρικών.

Τον νοερό αδάμαντα και στεφανηφόρο αθλητή, Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο, προστάτη του φιλοχρίστου στρατεύματος, του οποίου την ανακομιδή των ιερών λειψάνων, εορτάζει η Εκκλησία στις 3 Νοεμβρίου, τιμά και φέτος με κάθε επισημότητα ο ευσεβής λαός του Παραλιμνίου, του οποίου είναι πολιούχος και προστάτης, αλλά και πιστοί από τους όμορους Δήμους και Κοινότητες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

Ανήμερα της εορτής την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2019, τελέστηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του επιχώριου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου, πλαισιούμενου από τους εφημερίους του ναού, στην παρουσία των Δημοτικών αρχών, του βουλευτού Αμμοχώστου, του πρώην Υπουργού, του Υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς, του Διοικητού της 7ης Ταξιαρχίας, εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας και πλήθους κόσμου.

Τελέστηκε επίσης το όγδοο ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Αδριανουπόλεως κυρού Δαμασκηνού (Παπανδρέου) του από Ελβετίας.

Στον περίβολο του ναού, μέλη του Χριστιανικού Συνδέσμου του ναού, ετοίμασαν είδη προς πώληση, τα έσοδα των οποίων θα δοθούν για ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της ενορίας.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος και του τεμαχίου ιερού λειψάνου, γύρω από τον ναό.


Εκτύπωση   Email