ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ - ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ

Μέσα στο κλίμα της Αναστάσιμης χαράς, της λαμπρής και ιερώτατης Πασχαλινής ατμόσφαιρας τελέστηκε το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου ο Εσπερινός της Αγάπης.

Της Ακολουθίας χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας - Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, με τη συμμετοχή αρκετών κληρικών της Μητροπόλεως.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού ανεγνώσθη, όπως ορίζει η εκκλησιαστική τάξη, το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο της Αναστάσεως, σε διάφορες γλώσσες, για να μοιραστούμε με όλα τα έθνη και να διατρανώσουμε σε όλη την οικουμένη το χαρμόσυνο και κοσμοσωτήριο μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου και τον θρίαμβο κατά του Θανάτου.

Το ευαγγέλιο διαβάστηκε στα Ελληνικά, Γαλλικά, Τουρκικά, Ιταλικά, Αραβικά, Ομηρικά, Αγγλικά, Ρωσικά, Ρουμάνικα, και Βουλγάρικα.

Μετά ακολούθησε η Λιτανεία της Εικόνας της Αναστάσεως στους κεντρικούς δρόμους του Παραλιμνίου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Μπάντας του Κατηχητικού Αγίου Γεωργίου. Κατά τη διάρκεια της Λιτανείας γυναίκες βρισκόντουσαν στο δρόμο όπου κάπνιζαν και έρραναν την Εικόνα της Αναστάσεως.

Όπως είναι η παράδοση, ο Μητροπολίτης, οι Ιερείς και οι πιστοί, εισερχόντουσαν μέσα στον Αρχαίο Ναό της Παναγίας – Αγίας Άννας και τη Μικρή Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και τελείτο Δέησης και οι ψάλτες έψαλλαν συνεχώς το ‘’ Χριστός Ανέστη…’’

Η Λιτανεία κατέληξε στο Μέγα Συνοδικό της Μητροπόλεως όπου ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης κ. Βασίλειος διένειμε στο εκκλησίασμα πασχαλινά αυγά και αντάλλαξε με όλους εόρτιες ευχές.


Εκτύπωση   Email