ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ ΤΟΥ 1974

12ε την τέλεση του καθιερωμένου μνημοσύνου, ο κυπριακός ελληνισμός, τίμησε τους αγωνιστές και πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή του 1974 και καταδίκασε τη συνεχιζόμενη κατοχή του ενός τρίτου της πατρίδας μας, διατρανώνοντας την αποφασιστικότητά του να αγωνιστεί για την απελευθέρωση και την επανένωση της νήσου μας.

Στο Παραλίμνι επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου, όπου τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο προϊσταμένου του Πρωτοσυγγέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας – Αμμοχώστου, Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνου Κκαρά και αναπέμφθηκε δέηση για την διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων μας. 

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο έντιμος Υπουργός Υγείας  κ.  Γιώργος Παμπορίδης, στην παρουσία του Δημάρχου Παραλιμνίου κ. Θεόδωρου Πυρίλλη ο οποίος εκφώνησε τον επιμνημόσυνο λόγο του Πρώην Υπουργού Υγεἰας, Βουλευτών, των Στρατιωτικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών, Μελών του Δημοτικού Συμβουλείου .

Μετά το τέλος της Θείας λειτουργίας και του Μνημοσύνου ακολούθησε Τρισάγιο και Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Παραλιμνιτών, στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου.

 


Εκτύπωση   Email